Zveza kulturnih društev Krško
ZKD KrškoZadnje novice:


Nacionalni program za kulturo 2018 - 2025

V pripravi je Nacionalni program za kulturo 2018 - 2025, ki je (bo) kot takšen pomemben tudi za... Več...

Prejemniki priznanj in Prešernovih plaket

Več...

Zapisnik zbora članov

Več...

Teden ljubiteljske kulture

SPOŠTOVANE PREDSTAVNICE IN PREDSTAVNIKI KULTURNIH DRUŠTEV IN ZVEZ Slovenija se s Tednom... Več...

Zbor članov ZKD

Več...

III. Letni koncert MePZ

Glasbeno pravljični večer v Koprivnici


»Ljubiti nekoga je kot v pravljici. A pravljica …« Ne, ne živi samo v knjigi. Odvisno namreč od tega, kaj razumemo pod pojmom pravljično. To je za nekoga bližina ljubljene osebe, za drugega prekrasen sončni zahod, za tretjega glasba.
In glasbeno pravljico smo si v Koprivnici pričarali v soboto zvečer, 24.11.2007, člani MePZ Anton Aškerc Koprivnica na 3. letnem koncertu.
slika 1 utrinka
Ob čudoviti publiki in soju svečk smo prepevali pesmi, ki smo jih osvajali čez celo leto. Naši glasovi so se sprehajali po notah narodno-zabavnih priredb, češki in angleški pesmi. Pozabili pa nismo niti na stare ljudske, ki jih ljudje radi prepevajo tudi v vsakdanu. Poseben čar so večeru dali gostje – Posavski oktet, ki so nas božali s svojimi žametnimi glasovi.
slika 2 utrinka

In še preden smo se razšli v novembrsko noč, nas je »vila v pesmi ponesla tja, kjer je prava ljubezen doma«. Z nami je pela vsa dvorana. In to je občutek, ki se ga ne da opisati! Treba ga je enostavno doživeti …
In kdor ga je zamudil, ima še eno priložnost: letos 9. decembra ob 16.uri bo MePZ gostoval na Raki v prostorih tamkajšnje osnovne šole. Prijazno vabljeni!

Tekst: Sonja Bračun
Foto: M.Krušič