Zveza kulturnih društev Krško
ZKD KrškoZadnje novice:


Nacionalni program za kulturo 2018 - 2025

V pripravi je Nacionalni program za kulturo 2018 - 2025, ki je (bo) kot takšen pomemben tudi za... Več...

Prejemniki priznanj in Prešernovih plaket

Več...

Zapisnik zbora članov

Več...

Teden ljubiteljske kulture

SPOŠTOVANE PREDSTAVNICE IN PREDSTAVNIKI KULTURNIH DRUŠTEV IN ZVEZ Slovenija se s Tednom... Več...

Zbor članov ZKD

Več...

PREMIERNI KONCERT INSTRUMENTALNE SEKCIJE "4 GENERACIJE"

» ŠTIRI GENERACIJE » Pod kozolcem v Koprivnici


Kulturno društvo Anton Aškerc Koprivnica - Instrumentalna sekcija » 4 generacije « je letos, 27.oktobra 2007, prvič organizirala v domačem kraju glasbeni dogodek z imenom '' Pod kozolcem ''.
slika 1 utrinkaFebruarja 2007 se je izmed članov Kulturnega društva Anton Aškerc iz Koprivnice sestalo pet glasbenikov, ki igrajo in pojo. Ker je njihova starost od 20 do 50 let, so si nadeli ime sekcija » ŠTIRI GENERACIJE«.
Z vajami, ki so jih imeli večkrat na teden, so uspeli že oktobra pripraviti premierni koncert POD KOZOLCEM in to je bila njihova prva zabavno - glasbena prireditev, s katero so presenetili okoli 300 obiskovalcev, med njimi kar nekaj iz sosednjih krajev občine Krško, nekaj pa tudi od drugod (iz Šentjerneja, Podsrede, Kozjega, …). Med gledalci sta bila tudi župan občine Krško in predsednik KS Koprivnica.
slika 2 utrinka

Sekcija »4 generacije« se je za prvi nastop posebej skrbno pripravila, tako glede izbora pesmi in glasbenih točk za spored, kot tudi s tem, da je že v uvodu občinstvo presenetila s krajšim skečem.
slika 3 utrinka

Na prireditvi so člani sekcije izvajali domače pesmi, med njimi znane in priljubljene domače skladbe, lahko bi se reklo »evergreene« iz domačih logov.
S ponosom lahko povemo, da so prva skupina v Posavju, ki poje in igra originalno ljudsko glasbo tudi s spremljavo citer. To jim veliko pomeni, saj želijo ohranjati in prenašati glasbeno zakladnico ljudskih pesmi.
Nastopili so: Anja Radkovič–vokal, Boštjan Gunčar–vokal in kitara,
slika 4 utrinka
Blaž Cerjak–harmonika in Franci Tomažin–bas kitara
slika 5 utrinka
in najmlajša med njimi - Petra Vovčko – citre.
slika 6 utrinkaTekst in foto:
Makru