Zveza kulturnih društev Krško
ZKD KrškoZadnje novice:


Nacionalni program za kulturo 2018 - 2025

V pripravi je Nacionalni program za kulturo 2018 - 2025, ki je (bo) kot takšen pomemben tudi za... Več...

Prejemniki priznanj in Prešernovih plaket

Več...

Zapisnik zbora članov

Več...

Teden ljubiteljske kulture

SPOŠTOVANE PREDSTAVNICE IN PREDSTAVNIKI KULTURNIH DRUŠTEV IN ZVEZ Slovenija se s Tednom... Več...

Zbor članov ZKD

Več...

Mama je ena sama

Člani KD Žarek so praznični materinski dan počastili z bogatim kulturnim programom, ki ga je moderatorka Marinka Volčanjšek pričela z opesnjenimi mislimi Toneta Pavčka o mami, v nadaljevanju pa je v večerni program vtkala tudi resničnost vsakdana naših mater, žena, družin z naslednjimi besedami: "Žal tudi pri nas v Sloveniji še dandanes ni vse tako, kot bi moralo biti; vedno bolj se kažejo neskladja v sicer demokratični družbi. So družine, ki trpijo pomanjkanje in s tem številna odrekanja, če hočejo preživeti; so matere, ki bi želele otrokom dati lepše otroštvo, vendar ne dobijo zaposlitve ali so jo izgubile; same doživljajo trpincenje in zlorabljanje, nerazumevanje, morda tudi nenaklonjenost moža, očeta njunih otrok... Za mnoge pravice bo ženska še morala bojevati svoj boj, kot so začele naše predhodnice v davni preteklosti in ga za osnovne pravice tudi izbojevale. Zato, drage ženske, ne odnehajmo. Imejte se lepo v toplih domovih in ustreznih službah."

V kulturnem programu so nastopili Ljudski pevci Ajda, mladi harmonikar Nejc Molan, osmošolec Anže Obreza, ki je svojo pesmico namenil svoji mamici, Marija Kalčič Mirtič s tremi otroškimi pesmicami: Božajoče v pričakovanju, Smehljajček in Nagajivi zobek.
Na koncu pa so v programu nastopili člani dramske sekcije KD Žarek Veseli oder z igro "Obdarovanje".

Na prireditvi so vsem pristotnim zaželeli lepo praznovanje predsednik Sveta KS Dolenja vas g.Branimir Vodopivc, predsednik Zveze kulturnih društev Krško g. Samo Hajtnik ter nekdanji predsednik Sveta KS Artiče g. Franci Glogovšek.